top of page

Ravivalmennus

Hopeatien tila

Perinteikäs valmennustila Ylöjärvellä

Hopeatien tila Ylöjärvellä Vaasantien välittömässä läheisyydessä on perinteikäs valmennuskeskus, jonka maastoista ovat nousseet parrasvaloihin useat menestyshevoset. 

Valmentajalegenda Martti Keskisen valmennus- ja kasvatustoiminta oli laajalla skaalalla menestyksekästä. Muun muassa Silver Game ja Silver Legacy ovat Hopeatien kasvatteja. 

Vuonna 2003 tilalle muutti isä Aripekka Pakkanen, joka menestyi vuosien saatossa myös loistavasti. Hänet palkittiin ravigaalassa vuoden 2003 komeettana ja valmennustoiminta ottikin ison harppauksen eteenpäin Hopeatien tilalle siirtymisen myötä. 

Pakkanen Racing Stablen käytössä on 8 karsinapaikkaa. Vajaa kilometrin mittainen valmennusrata toimii pääasiallisena treenialustana, mutta tallin ympäristöstä löytyy myös paljon vaihtelevia maastoreittejä niin kesä- kuin talviaikaankin. Teivon raviradalle on vain n. 7:n kilometrin matka ja kovemmat starttiin valmistavat treenit suoritetaankin usein kilparadalla. 

Valmentaja

Etta Pakkanen

P5101386.JPG

Etta Pakkanen toimi täysipäiväisenä hevosenhoitajana isänsä Aripekka Pakkasen tallilla Ypäjän Hevosopistolla vuodesta 2018 oman valmennustoimintansa aloittamisen alkuun saakka. Vaikka täysipäiväistä kokemusta ravitallilla työskentelystä ei vuosissa mitattuna opinnoista johtuen olekaan paljoa, puhutaan paljasjalkaisesta ravitallin kasvatista. 

Oma valmennustoiminta käynnistyi kesällä 2020 ja hevosmäärän kasvettua vuonna 2021 menestys oli heti hyvää. 

Valmentajaa kiinnostaa erityisesti hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja niiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen valmennuksessa. Osaamista löytyykin vankimmin vanhempien kilpahevosten hoidosta ja erityistarpeiden huomioinnista. 

Ideologia

Kokonaisuus huomioimalla hevosen täysi potentiaali esiin

Jokainen hevonen on yksilö ja vaikka loppuunsa hiotut valmennussysteemit toimivatkin monesti loistavasti systeemiin sopivalle hevoselle, on rajauksena juurikin systeemiin sopiminen.

Vaikka Pakkanen Racing Stablellakin on oma runkonsa ja perusideologiansa valmennuksessa, systeemiä pystytään muovaamaan hevosen ominaisuuksien mukaan. Pieni hevosmäärä mahdollistaa sen, että valmentaja pystyy ajamaan itse jokaisen harjoituksen. Näin yksittäisen treenin sisältöä voidaan muokata vaikka lennosta sen mukaan, miltä hevonen kyseisenä päivänä tuntuu.

Terveydenhuolto on tärkeässä osassa siinä, että hevoset ottavat valmennusta oikealla tavalla vastaan. Tampereen Hevosklinikan välitön läheisyys mahdollistaa nopean reagoinnin lääkäriapua vaativiin tilanteisiin. Valmentaja hoitaa hevosia itse mm. laadukkaalla Irradian MID -laserilla. Kun yksi ihminen vastaa koko paketista, on helppo yhdistellä treenituntemusten ja hevosen fyysisen olemuksen perusteella mielikuva vaaditusta kokonaisuudesta. 

Hevosen luokka määrittää sen ylimmän mahdollisen kilpailullisen tason. Kaikista ei pysty tekemään huippuja, mutta jokaisesta hevosesta on mahdollista saada sen koko potentiaali esiin. 

bottom of page